Povratak na VRH

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Koreni učenja su gorki, ali su plodovi slatki. ARISTOTEL

TESTOVI

Promo video škole

Časopis

Prezentacija u vezi sa Božićem u Nemačkoj:

U četvrtak, 15. 12. 2016. godine u 19 časova u svečanoj sali škole, učenici Prve niške gimnazije Stevan Sremac i osnovnih škola koje su naši partneri u DSD projektu (OŠ Stefan Nemanja, OŠ Kole Rašić, OŠ Čegar i OŠ Kralj Petar) uz pomoć svojih nastavnika nemačkog jezika i lektorice za nemački jezik u Prvoj niškoj gimnaziji Stevan Sremac, predstaviće nemačke običaje u vezi sa proslavom Božića. Učenici će tako pokazati da na časovima nemačkog jezika izučavaju i jezik i kulturu nemačkog naroda.

Ovako je to izgledalo prošle godine:

 

Sremac 2015 DSD Nemacki Predstava 07

 

Sremac 2015 DSD Nemacki Predstava 30

 

Sremac 2015 DSD Nemacki Predstava 33

 

 

 

DSD ispit iz nemačkog jezika održaće se u sredu 09. 03. od 08.00 do 12.35 časova u učionicama 9 i 10 u istočnom hodniku u prizemlju. Dežurni profesori moraju ući u učionice u 08.00 časova, što znači da u školi treba da budu do 07.45 časova.

Ново у нашој школи - Немачка језичка диплома

Будући прваци - ново у нашој школи!!!!

Немачка језичка диплома

Од школске 2013/14. године, приликом уписа у првиразред наше школе моћи ћете као други страни језик да изаберете и тзв. ДСДнемачки језик. Шта је заправо ДСД? Немачка језичка диплома првог степена ( DSD , Deutsches Sprachdiplom ) је диплома о постигнутом нивоу знањанемачког језика, који одговара нивоу Б1 Заједничког европског оквира. Сталнаконференција министара културе Савезне Републике Немачке додељује је ученициманемачког језика у иностранству и призната је на немачком говорном подручју каозванични доказ о познавању немачког језика.

Sremac DSD Nemacki

У Београду је, 7. 12. 2012. године потписанМеморандум о разумевању за полагање испита за стицање ове дипломе из немачкогјезика у 16 школа у Републици Србији, међу којима је и наша Гимназија. Меморандумје потписан између Министарства просвете, науке и технолошког развоја РепубликеСрбије и Амбасаде Савезне Републике Немачке у Београду.

Стална конференција министара културе СавезнеРепублике Немачке и Савезни завод за управне послове – Централна служба зашколство у иностранству изразили су жељу да овај Меморандум потпишу у циљуунапређивања учења немачког језика у Републици Србији , јачања немачко – српскесарадње у области образовања и подстицања сручног усавршавања наставника уобласти савремене наставе немачког језика.

Стране су сагласне да се ученицима изабраних школау Србији омогући полагање испита за добијање ДСД и то:

  1. ДСД А2 за постигнути ниво знања немачког језика који одговара нивоу А2 Заједничког европског оквира
  2. ДСД првог степена је диплома о постигнутом нивоу знања немачког језика, који одговара нивоу Б1 Заједничког европског оквира.

За нивое знања ДСД А2 и ДСД првог степена полажесе један испит (ДСД А2/Б1), а од оствареног резултата на испиту зависи да ли седобија сертификат ДСД А2 или диплома ДСД првог степена.

ДСД првог степена је диплома о постигнутом нивоузнања немачког језика који је признат као доказ знања језика за учешће наприпремном студијском курсу за странце у Савезној Републици Немачкој.

ВАЖНО - ПОЛАГАЊЕ ДСД ИСПИТА ЗА УЧЕНИКЕ НАШЕГИМНАЗИЈЕ ЈЕ БЕСППЛАТНО !!!

Овај степен дипломе могу стећи само ученици ушколама које је за то овластила Конференција министара културе Немачке. Тренутноје у Србији 16 таквих школа, међу њима и наша Гимназија.

  1. Приликом уписа у први разред наше Гимназије ученицима ће сваке године, почев од ове, као други страни језик бити понуђен и тзв. ДСД немачки језик, поред немачког и француског језика.
  2. Предуслов да могу да изаберу овај ДСД немачки језик је да су основној школи најмање четири године учили немачки језик.
  3. За овај немачки ће се формирати мање групе (до 15 ученика), примењиваће се посебан програм, наставни материјал, другачији уџбеник, методе и облици рада.
  4. На крају 4. године ученици наше школе, који су на упису изабрали овај немачки, добијају могућност да полажу ДСД испит, БЕСПЛАТНО!!!. Пријављивање је слободно и индивидуално.

FaceBook

Javne nabavke

Škola u saradnji sa:

Broj poseta

0349187
Danas
Juče
Ova nedelja
Poslednja nedelja
Ovaj mesec
Poslednji mesec
UKUPNO
64
329
2233
2463
5038
11458
349187

Današnja prognoza
1368

7.48%
24.70%
7.65%
0.83%
0.37%
58.98%

Vaša IP:54.234.228.78

Autorska prava zadržava © 2018 Prva niška gimnazija "Stevan Sremac".