Povratak na VRH

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Koreni učenja su gorki, ali su plodovi slatki. ARISTOTEL

TESTOVI

Promo video škole

Časopis

Javni čas glume u Prvoj niškoj gimnaziji “Stevan Sremac”

Svoj glumački talenat članovi Dramske sekcije najstarije niške gimnazije prikazaće u omnibusu koji su dugo i ozbiljno pripremali. Javni čas glume održaće se u četvrtak 6. aprila od 19 sati, u Svečanoj sali škole. Ulazak je besplatan.

Posle kraće pauze veoma uspešna Dramska sekcija Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“, koju vodi profesorka srpskog jezika i književnosti Danijela Gašević, ponovo je počela sa radom.

“Organizovana je audicija u decembru kako bi sva deca mogla da pokažu svoj talenat. Izbor je sveden na njih šesnaestoro. Odlučili smo da napravimo kolaž najboljih scena iz četiri predstave. Tekstovi su adaptirani. Ubrzo su krenule probe. Učenicima ništa nije bilo teško, dolazili su i za vreme zimskog raspusta i zaista smo mnogo radili”, rekla je za City radio Danijela Gašević.

Učenica Gimnazije „Stevan Sremac“ Neda Vuković otkrila nam je da su mladi glumci, amateri prema sopstvenom izboru izdvojili scene iz predstava “Iza kulisa“, “Ženski razgovori“, “Beogradska trilogija“ i “Samoubistvo“.

„Naša profesorka Danijela Gašević je žena šrokih shvatanja i zaista nas pušta da sve radimo kako želimo. Međutim, ova prva godina, kada se dramska sekcija ponovo okupila, jeste eksperimentalna. Imamo nove članove, ne poznajemo jedni druge, pa je ovaj javni čas za nas proba i prilika da se svi združimo i vidimo kako funkcionišemo kao grupa, pred narednu godinu gde spremamo nešto ozbiljnije na čemu ćemo svi zajedno raditi“, kazala je Neda. 

 

Pred javni čas glume među učenicima-glumcima prisutna je i određena doza treme. Kako kaže Anđela Nedeljković, svi oni su samo đaci gimnazije, nisu pozorišna trupa ili glumačka škola, ali će svakako dati sve od sebe kako bi ovaj omnibus predstavili na najbolji način.

„Jako su talentovani naši sadašnji članovi dramske sekcije. Međutim, ljudi ne treba da očekuju previše, ili budu previše surovi. Naravno, mi ćemo se potruditi, ali najviše što želimo je da se zabavimo, ovo je ipak pozorište“, poručuje Anđela. 

Najveći uspeh Dramske sekcije zabeležen je pre tri godine u Kragujevcu  kada su osvojili nagradu publike i dve nagrade za muške uloge u predstavi "Ono naše što nekad bejaše".

Izvor:http://radiocity.rs/kultura/6632/javni-cas-glume-u-prvoj-niskoj-gimnaziji-%E2%80%9Cstevan-sremac%E2%80%9D.html

FaceBook

Javne nabavke

Škola u saradnji sa:

Broj poseta

0350683
Danas
Juče
Ova nedelja
Poslednja nedelja
Ovaj mesec
Poslednji mesec
UKUPNO
122
352
1092
2637
6534
11458
350683

Današnja prognoza
360

7.46%
24.80%
7.62%
0.83%
0.37%
58.93%

Vaša IP:107.21.169.9

Autorska prava zadržava © 2018 Prva niška gimnazija "Stevan Sremac".