Povratak na VRH

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Koreni učenja su gorki, ali su plodovi slatki. ARISTOTEL

TESTOVI

Promo video škole

Časopis

Izložba o hladnom ratu u gimnaziji “Stevan Sremac”

O hladnom ratu, uzrocima i posledicama učenici Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” neće, kao do sada učiti isključivo iz udžbenika. Za to im je potreban mobilni telefon, koji će im skeniranjem koda na fotografijama omogućiti da gledaju i video zapise iz doba hladnog rata.

U gimnaziji “Stavan Sremac” danas je otvorena izložba  “Hladni rat. Uzroci-priča-posledice” .  Izložba je koncipirana tako da skeniranjem koda na fotografijama mobilnim telefonom učenici mogu da gledaju video zapise iz doba hladnog rata. 

“Ovo je interaktivno učenje, tako što učenici mogu da prislone mobilni telefon na određenu sliku, očitaju kod  mobilnim telefonom, čime će dobiti sve podatke na mobilnom telefonu o slici koju su skenirali”, kaže  jedan od autora izložbe Juta Ziberc- Poca. 

Profesorka istorije u gimnaziji “Stevan Sremac” Vera Dujaković ističe da izložba treba da ukaže mladima na sve negativne aspekte hladnog rata između velikih sila, kako današnje generacije ne bi upadale u zamku kao što se to dešavalo u SFRJ. 

Poca navodi da je dobro da nove generacije znaju o mogućim posledicama hladnog rata koji se godinama odvijao  po završetku 2. svetskog rata, u čemu je indirektno učestvovala i tadšnja SFRJ.   

Izložbu “Hladni rat. Uzroci-priča-posledice” organizovali su Ambasada Republike Nemačke u Beogradu i Prva niška gimnazija “Stevan Sremac”.

Izložba je rezultat rada Berlinskog centra za proučavanje hladnog rata. Ovaj centar je zajednički projekat Instituta za društvena istraživanja iz Hamburga, Instituta za savremenu istoriju Minhen - Berlin, Savezne fondacije za istraživanje komunističke diktature u Istočnoj Nemačkoj i Univerziteta Humboldt iz Berlina. 

U svečanoj sali Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” izložba će biti otvorena naredne dve sedmice a osim učenika škole, mogu je posetiti i zainteresovani nastavnici i đaci drugih škola.

Ova izložba bila je postavljena u galeriji Istorijskog arhiva u Zaječaru novembra 2016. godine.

 

Izvor: http://www.radiocity.rs/vesti/obrazovanje/6468/izlozba-o-hladnom-ratu-u-gimnaziji-%E2%80%9Cstevan-sremac%E2%80%9D-.html

FaceBook

Javne nabavke

Škola u saradnji sa:

Broj poseta

0328774
Danas
Juče
Ova nedelja
Poslednja nedelja
Ovaj mesec
Poslednji mesec
UKUPNO
156
195
1716
1716
4898
10143
328774

Današnja prognoza
168

7.84%
24.50%
7.88%
0.86%
0.38%
58.54%

Vaša IP:54.166.207.223

Autorska prava zadržava © 2018 Prva niška gimnazija "Stevan Sremac".