Povratak na VRH

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Koreni učenja su gorki, ali su plodovi slatki. ARISTOTEL

TESTOVI

Promo video škole

Časopis

Manuel upoznao Novaka Đokovića zbog koga je i došao u Srbiju

 

Mladi Argentinac, Manuel Leon Kanepa, koji ovu školsku godinu završava kao đak Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“, a Srbiju je izabrao zbog Novaka Đokovića, uspeo je da upozna svog idola tokom nedavnog Dejvis kupa u Nišu. Taj susret učinio je da njegov doživljaj Srbije i grada Niša bude još fascinantniji, a i potvrdio da je Novak veliki čovek i sjajna ličnost.

 

Dva dana posle susreta sa Novakom nisam mogao da spavam, bio sam presrećan i nisam mogao da verujem da čovek koga sam samo gledao na televiziji sada stoji pored mene i razgovara sa mnom, započinje Manuel priču o iznenadnom susretu sa Novakom Đokovićem.

Manuel Leon Kanepa, o kome je City radio izveštavao odmah po njegovom dolasku u Niš, baš kao i ostali lokalni ali i nacionalni mediji, privukao je pažnju jer je kao razlog za izbor Srbije u kojoj će završiti ovu školsku godinu naveo ime našeg najbolje rangiranog tenisera, Novaka Đokovića.

Tada nije ni sanjao da će Novaka Đokovića i upoznati i to baš u Nišu. Presrećan je i gotovo da rečima ne može opisati svoj doživljaj, koji će kaže zauvek pamtiti.

„Pitao me je kako mi se dopada Srbija, kako provodim raspust. Rekao sam da je za mene Srbija predivna zemlja i da mi se mnogo sviđa. Pitao me je kako mi ide sa tenisom i ko je za mene najbolji igrač, a ja sam mu rekao: pa za mene si ti najbolji igrač, mada volim i Del Potra jer je Argentinac. Novak je malo sa mnom pričao na španskom i ja sam bio mnogo srećan zbog toga. Mnogo smo lepo razgovarali“, kaže kroz osmeh Manuel.

Pre odlaska na meč u halu Čair, Manuel je pomislio da bi bilo lepo da ponese neki suvenir, nešto iz Argentine, da pokloni Noletu, ako se ukaže prilika. I poneo je narukvicu na kojoj je pisalo – Argentina. Nju je kasnije zaista poklonio Novaku, za uspomenu i od srca. Novak mu je, opet na njegovo iznenađenje uzvratio – poklonio mu je majicu sa obeležjima Srbije i potpisao je.

„Znao sam već da je Novak popularan, svuda voljen i rado dočekivan, i sada su mnogi hteli da ga vide, fotografišu se, bilo je mnogo novinara. Zato sam bio iznenađen kada mi je posvetio vreme, poklonio pažnju. Znao sam da je dobar čovek, ali sam ipak bio oduševljen jer je tokom našeg susreta bio veoma srdačan, topao“, kaže mladi Argentinac. 

Tako se uverio da je Novak zaista onakav kakvog ga je i ranije doživljavao i poželeo je da ga zagrli na rastanku.

„Taj zagrljaj sa velikim Novakom mi je za sada jedan od najlepših zagrljaja“, sa osmehom nam priča Manuel.

O susretu sa Novakom odmah je obavestio svoju porodicu  i drugare u Argentini. Drugari kaže ne mogu da veruju, porodica je oduševljena, a posebno emotivno to saznanje je doživela baka, sa kojom Manuel ne propušta teniske mečeve.

„Baki su čak pošle suze“, prepričava nam utiske Manuel. 

Novak Đoković je poznata ličnost, veoma značajna za Srbiju, veliki teniser, kaže Manuel i zato nije mogao da veruje šta mu se dešava kada ga je upoznao.

„Pratio sam njegove mečeve na televiziji, ali kada sam ga ugledao ispred sebe, to je nezaboravno.  Taj trenutak ću zauvek pamtiti“, rekao nam je srednjoškolac.  

Manuel je od prvog dana svog boravka u Srbiji veoma zadovoljan, i kako kaže, svaki dan je sve bolji. Susret sa Novakom je nešto što nije očekivao, a što je učinilo čitav doživljaj kompletnim.

 

FaceBook

Javne nabavke

Škola u saradnji sa:

Broj poseta

0277737
Danas
Juče
Ova nedelja
Poslednja nedelja
Ovaj mesec
Poslednji mesec
UKUPNO
144
365
1253
3186
10182
9135
277737

Današnja prognoza
408

7.70%
23.25%
8.34%
0.94%
0.40%
59.37%

Vaša IP:54.166.172.180

Autorska prava zadržava © 2018 Prva niška gimnazija "Stevan Sremac".