Povratak na VRH

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Koreni učenja su gorki, ali su plodovi slatki. ARISTOTEL

TESTOVI

Promo video škole

Časopis

Konkurs i pravila takmičenja učenika od 1. do 4. razreda srednjih škola na temu antikorupcije


Ambasade SAD-a u Beogradu, Podgorici, Tirani, Zagrebu, Skoplju, Sarajevu i Prištini, i Ministarstvo pravde SAD-a, organizuju regionalno takmičenje (YouTube i Facebook Bez Korupcije Pa Korrupsion” (Corruption-free!) učenika na Balkanu na temu antikorupcije. Takmičenje će biti održano do ponoći 1.aprila 2018. godine, kako bi se učenici podstakli da budu svesni pojave kao što je korupcija, kao i da istovremeno razvijaju otpor prema takvoj pojavi. U okviru navedenog takmičenja, učenici bi napravili tj.snimili originalni video na temu protiv korupcije i takmičili se na domaćem (na nivou države Srbije) i regionalnom nivou, a za najbolje radove predviđene su nagrade (Kindle, Go Pro cameras and iPad). Detaljnija pravila takmičenja nalaze se na adresi https://rs.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/235/Godisnje-regionalno-takmicenje-ucenika-protiv-korupcije-2017.pdf

FINALE TAKMIČENJA „IZAZOV #ZA5“

 

Jedan od četiri prijavljena tima naše škole (Tim Mojre - učenice IV1 Marija Đorđević, Dunja Lazarević i Milica Stamenković i njihov profesor - mentor Jelica Stošić) plasirao se u finale takmičenja Izazov za #5.

Članice tima će u ponedeljak učestvovati u finalnom takmičenju, koje će biti održano u hotelu Mercure Belgrade Excelsior u Beogradu.

Naš tim će u finalu prezentovati svoj rad i pokušati da osvoji jedno od prva tri mesta. Poželimo im sreću!

U prilogu je agenda finalnog takmičenja sa spiskom deset timova koji su ušli u finale.

  

Agenda finalnog takmičenja

 

Uređenje školskog dvorišta

 

Zajedničkim radom učenika naše gimnazije i gimnazije "Bora Stanković" uređivalo se školsko dvorište. Televizija Zona Plus snimila je prilog o tome, koji možete pogledati ovde.

Takmičenje „Izazov #za5”

U okviru velikog nacionalog projekta „Budućnost #za5“ koji su pokrenuli „Centar E8“ i „Unija srednjoškolaca Srbije“, a finansijski podržala Coca-Cola Fondacija, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Privredne komore Srbije.
Projekat „Budućnost #za5“ ima za cilj da motiviše i podstakne srednjoškolce i studente da iskoriste svoj potencijal, budu proaktivniji u traženju zaposlenja i lakše dođu do svog prvog posla kroz 5 oblasti koje su na međunarodnom nivou prepoznate kao ključne za osnaživanje mladih ljudi - rad, povezivanje, učenje, digitalizovanje i liderstvo.
“Izazov #za5” je takmičenje u rešavanju studije slučaja namenjeno srednjoškolcima i srednjoškolkama na teritoriji Republike Srbije i ima za cilj da kod mladih osnaži liderstvo, ali i timski duh, kreativnost i upoznavanje sa osnovnim principima poslovanja kako bi se kod njih podstakao razvoj strateškog razmišljanja i to na kreativan i održiv način.

Detaljnije o takmičenju

FaceBook

Javne nabavke

Škola u saradnji sa:

Broj poseta

0237002
Danas
Juče
Ova nedelja
Poslednja nedelja
Ovaj mesec
Poslednji mesec
UKUPNO
514
199
713
2199
6481
6721
237002

Današnja prognoza
648

7.84%
24.01%
8.71%
1.00%
0.44%
58.00%

Vaša IP:54.234.65.78

Autorska prava zadržava © 2018 Prva niška gimnazija "Stevan Sremac".